Dades de la historia

Sardenya és una illa de la conca de la Mediterrània Occidental, més gran que Còrsega i segon en grandària només a Sicília, i envoltat pel Tirrè i Sardenya Mars. L’interior del seu territori és predominantment turons i muntanyes, però, curiosament en general, l’alçada mitjana de la illa és baixa.

El desgast d’aquesta antiga i bella illa ha causat la formació de moltes coves i grutes que afegeixen una bellesa surrealista a Sardenya especialment dels molts viatges en vaixell al llarg de la costa on són més bella i imponent i pot ser que molts es poden introduir amb els vaixells i caiacs.

Sardenya és un refugi per a la vida silvestre i la natura tant, la Asinara és una de les principals illes de Sardenya. Un tresor naturalista sense igual en tot el mar Mediterrani, s’ha conservat l’hàbitat ecològic de fa més d’un segle.

La coberta vegetal es compon principalment de Hollies i arbust Mediterrani, i conserva algunes plantes típiques úniques a Sardenya, també és una àrea important per a la cria de diversos animals salvatges rars, com ara la granota pintada (Discoglossus sardus), la pelussa, el Europea muflons, i el Asinello bianco (ruc blanc), que la mateixa illa es nomena després. Només hi ha una carretera que connecta els dos extrems de l’illa. Els únics edificis actuals són les restes de la Castellaccio (una fortalesa medieval va pertànyer a la família Doria), interessants suficient fins a 1997 aquesta illa era l’illa era en la seva majoria al marge de la humanitat amb l’excepció d’un període com una presó d’alta seguretat, per després convertir-se plenament protegida sota l’ala de ‘el Parc Nacional de la Asinara’.

La Costa Esmeralda, situat a la part nord-oriental de Sardenya, a la regió de Gallura. És la part més famosa de l’illa és que en la dècada de 1960 el príncep Karim Aga Khan encisat per la seva bellesa el va veure com un lloc per al qual podria convertir-se en una destinació de vacances de luxe dins de la particular bellesa natural d’aquesta part de l’illa, amb les seves petites cales i profundes badies i platges de sorra blanca que toquen el clar verd maragda vidre i aigua blava, que compta amb milers de turistes a l’any amb la natura i platges impressionants en els passos d’alguns dels més viles de luxe, de luxe que es troben arreu del món , per no parlar dels iots de milions de lliures, que freqüenten el ‘Porto Cervo Marina’.

El pic més alt de l’illa (Punta La Marmora), envoltada per àmplies valls i verds, mentre que la Muntanya Spada i Bruncu Spina augment en el nord, on les úniques instal·lacions d’esquí de l’illa són accessibles a la temporada d’hivern. Al Supramonte d’Orgosolo i Oliena, boscos seculars encara sobreviuen i també es troba el moll càrstic de La seva Gologone. Aquest últim és el més important a l’illa, amb els seus 300 litres d’aigua per segon. També en aquest cas és el canó de Gorropu, el més profund d’Europa amb impressionants penya-segats de més de 400 m d’alçada, i l’enorme esvoranc de La seva Suercone, dins dels quals un bosc de teixos seculars es pot veure.

El flora consisteix principalment d’espècies muntanyenques, juntament amb arbustos rars i pastures; mentre que la fauna, força rics, inclou alguns dels més notables els animals salvatges, de la talla d’; muflons, senglars, Sardenya gat salvatge, la marta, la mostela, i la guineu. Entre les aus són el voltor de Sardenya, àguila real, corb comú, i el falcó pelegrí.

Pel que fa a les coves més impressionants en tota Sardenya ser ‘Cala Gonone’ i els de ‘Nettuno’ (Neptú), a prop de l’Alguer sota del promontori rocós de Cap Caccia. El ‘Grotte del Bue Marino’ (Coves del vell marí) increïblement ric en concrecions, incloent estalactites i estalagmites de diferents tons, que, reflectit en les moltes piscines, donen lloc a reflexions de colors de gran bellesa. El Grotte di Nettuno (Coves de Neptú) es pot arribar ja sigui per visites diàries amb vaixell a través de l’estiu o ‘Escala del Cabirol’, una llarga escala tallada en el promontori. Dins de les coves és una gran piscina salada, 120 m de longitud, amb enormes pilars que arriben fins a la superfície formada per la unió d’estalactites amb les estalagmites.

Per als amants de les aus del sud de Sardenya, prop de Càller és la característica naturalista rica fauna d’aus més interessants a Sardenya (180 espècies en total), que pobla aquestes piscines, amb algunes espècies rares com la polla blava, el cames-llargues negre d’ales, l’arpella i altres per l’home, i molt menys el flamenc rosa conegut que nia aquí.

Sardenya es remunta a l’època prehistòrica, fa uns 100.000 anys és plena d’història i un té la sensació que estan caminant a través de la història i fàcilment poden imaginar ser el primer en trobar aquest tipus d’espectacles per a normalness aparent dins dels entorns naturals.

Punt de partida per ubicació:

 • La ciutat més gran i la regió A Sardenya és Cagliari amb 164.249 inhabitants.The centre cultural de Sardenya i amb els museus, llocs arqueològics i punts d’interès històric per visitar.
 • Alguer és el lloc per visitar a experimentar coves marines brillants i grutes
 • Stintino un pintoresc poble situat a l’extrem superior del Nord de Sardenya assegut en una península és la llar d’una de les platges més aviat li agradava a Itàlia sent ‘Le Pelosa Beach’, on la famosa torre que adorna molts una postal es pot situar en seu peu. El seu poble es troba al voltant de la vora de la mediterrània refrescat per la brisa suau i ambient de poble pacífic país, mentre que els vaixells de pesca locals van i vénen des dels seus 2 petits pontons i petit port esportiu.
 • Costa Esmeralda – El més famós lloc de vacances a Sardenya és llar d’algunes de les viles més belles que pots esperar trobar, és el punt final de luxe a l’illa està envoltada per la part de les cales més belles qualitat i platges de Sardenya .
 • Nuoro – lloc de naixement del famós poeta sarda ‘Grazia Deledda’ – hi ha un museu de la casa d’habitatge objectes de la seva vida.

Les coses que vostè no pot saber sobre Sardenya:

 • 300 dies de sol a l’any
 • Un veritablement antiga terra, entre les més antigues d’Europa.
 • Sardenya és famosa pel seu vi, (blanc ser vermentino i el vermell sent Cannonau), els seus fantàstics plats de marisc exquisits, rics formatges, oli cultivats localment d’oliva, la seva bellesa natural majoritàriament intactes, les seves extenses platges blanques i cristal·lines mars Mediterrani i el seu orgull i la història freqüència dinàmica, Nuraghe (llocs antics úniques).
 • Considerat per molts com un museu obert ple de llocs arqueològics i la història a l’aire lliure.
 • Troballes arqueològiques que daten de fins a 450.000 anys
 • Sardenya té una dispersió dels cartaginesos i ruïnes romanes, esglésies de Pisa i el Barroc Espanyol
 • Sardenya té més de 7.000 nurag (antigues torres gegantines) que esquitxen esporàdicament a través del seu paisatge.
 • Una illa on els seus habitants són famosos per la seva longevitat
 • Sardenya compta amb algunes de les platges més belles de tot Europa
 • Sardenya té un clima marítim subtropical. Compta amb estius llargs i secs i hiverns suaus.
 • La temperatura mitjana a l’estiu de 30 graus
 • És possible nedar a la platja d’abril a finals d’octubre
 • L’illa verge més assolellat a la mar Mediterrània
 • Tancar 2000 km de brillants costes i cales de sorra per explorar
 • Illa de la segona major a la Mediterrània
 • Llocs arqueològics únics anomenats Nuraghi – fortaleses en forma de con megalítics ciclòpies que daten de l’Edat del Bronze mitjà, de forma esporàdica esquitxades per tot el camp
 • Sardenya és famosa per les seves roques i la seva terra és plena de grutes i coves, tant al llarg de la costa i l’interior
 • Rangs més alts cims de les muntanyes a una alçada de 1834 metres
 • Plena d’herbes medicinals i culinàries rares.
 • Sardines porten el nom de Sardenya
 • La llengua sarda no és un dialecte de l’italià, però una branca diferent de la família de llengües romàniques impregnada d’elements i està més a prop d’Amèrica que italià (català, espanyol, fenicis, etruscs, nuràgic indígena).
 • Sardenya està vinculada amb l’illa japonesa d’Okinawa per la major taxa de centenaris al món.
 • Sardenya (a diferència de la Itàlia continental) no és volcànica.
 • El moment més popular per visitar Sardenya és juliol i agost quan hi ha una temperatura mitjana de 28,5 graus (83F)
 • En la majoria dels centres i llocs a Sardenya es pot realitzar esports aquàtics i veure els llocs arqueològics, històrics d’interès